2018, absoluut topjaar in de Bourgogne

Voorspeld werd dat het jaar 2018 voor de Bourgogne een topjaar zou worden, en zoals nu blijkt terecht. Dit geldt zowel voor de witte als de rode Bourgogne.

Jean-Luc Joillot uit Pommard heeft geweldige wijnen gemaakt. Zowel zijn wat eenvoudigere Bourgogne 'Pinot Noir' als zijn 'Hautes-Côtes de Beaune' zijn van uitzonderlijke kwaliteit. En dan hebben we het nog niet over zijn premiers crus. Met name zijn 'Les Petits Epenots' is van uitzonderlijke klasse. Zeer kostbaar, dat wel, maar overheerlijk!

Al zijn wijnen zitten barstensvol rood fruit, terwijl de tannines heerlijk zacht zijn. Wijnen met een zeer uitgesproken Pinot Noir geur en smaak (frambozen, aardbeien en kersen), specifiek voor hun appelation.

Nieuw in ons assortiment (terug van weggeweest) zijn de witte wijnen van Jean-Pierre Sève uit Pouilly Fuissé. Ook hij was in het jaar 2018 zeer succesvol. De wijnen paren kracht aan finesse.

Robert Parker, de bekende wijngoeroe, kent aan het wijnjaar 2018 voor de Côte de Beaune Rood 94 punten en voor de witte Bourgogne 92 punten toe.
(90 – 95 punt valt in de range buitengewoon goed).

Zie hier een overzicht van de wijnen van Jean-Luc Joillot en Jean-Pierre Sève. 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd