Inleiding Wijn & Spijs blog

Proeftafel 13 november


De proeverijen van Vinimporto waren door de jaren heen niet alleen vermaard vanwege de kwaliteit van de wijnen, maar zeker ook door de culinaire omlijsting, bereid door onze eigen chef Frank. Niet alle recepten kwamen uit zijn koker, vaak werd leentjebuur gespeeld bij grote koks, maar immer werd er een persoonlijke touch aan de gerechten gegeven.

Een belangrijke vraag bij een diner is welke wijn een gerecht beter tot zijn recht laat komen. Op de proeverijen werd deze vraag omgedraaid en ging het om gerechtjes die de wijn beter tot zijn recht deden komen. Talrijke wijn/spijs combinaties waren er het gevolg van. Gaarne presenteren wij een bloemlezing van de recepten van de afgelopen jaren met de daarbij passende wijnen.
We willen dit gaarne doen in de vorm van een blog, dus interactief. 

Als u een recept zelf uitgeprobeerd heeft zijn we zeer geïnteresseerd in de ervaringen die u daarmee heeft opgedaan: wat was de moeilijkheidsgraad, klopten de hoeveelheden, waren de ingrediënten makkelijk te vinden, waren u en uw mede-disgenoten tevreden, welke suggesties heeft u ter verbetering?

Als u zelf ideeën heeft over een geslaagde wijn/spijs combinatie dan horen wij dat ook graag. We zullen deze in de blog opnemen.

Naast recepten willen we in deze blog ook ruimte geven aan bespiegelingen over voedsel in het algemeen. Ook uw bijdragen zijn welkom.

Ga naar Wijn & Spijs blog