Bijzondere wijnglazen van Josephinenhütte verkrijgbaar bij Vinimporto

Met genoegen melden we dat Vinimporto het agentschap heeft verworven voor de wijnglazen van het Duitse merk Josephinenhütte. De met de mond geblazen kristallen (wijn)glazen behoren tot de absolute wereldtop.

Indien geldt hoe minder glas zich bevindt tussen de lippen en de te savoueren wijn hoe beter deze smaakt, dan worden met dit, door de wereldberoemde Kurt Josef Zalto ontworpen, model alle records gebroken.
Ondanks zijn grootte weegt het rode wijnglas, de grootste uit de serie, met een hoogte van 24 cm en een middellijn van de kelk aan de bovenkant van 7 cm en aan de onderkant van 11 cm slechts 99 gram. Ter vergelijking, het aanzienlijk kleinere universele glas van Gabrielle, met een hoogte van 23 cm, die reclame maakt met zijn dunheid, weegt 141 gram.

Kurt Josef Zalto behoort tot de zesde generatie van glasontwerpers oorspronkelijk werkzaam in Venetië. Na een zakelijk conflict met nieuwe kapitaal verschaffers heeft hij het familiebedrijf vaarwel gezegd, met achterlating van naam en ontwerpen. Beweerd wordt dat Kurt Josef niet zelf is weggegaan, maar gedwongen werd op te stappen. Gelukkig is deze begenadigde ontwerper-kunstenaar met enkele gelijkstemden een samenwerkingsverband aangegaan onder de naam Josephinenhütte.  

 

Josephinen Hütte wijnglazen

Het eerste ontwerp van Kurt Jozef Zalto voor dit nieuwe bedrijf dateert uit september 2020. De internationale vakpers was direct lovend.

Opvallend aan het glas is de knik in de kelk, die het glas zowel iets klassieks geeft als iets moderns. Het is bovenal verfijnd en sierlijk, mede dankzij de slanke steel.

Daarnaast valt op de zeer brede onderkant van de kelk, die er voor zorgt dat het glas werkt als een decanter. De snelle zuurstofopname zorgt er voor dat de smaak- en geurstoffen snel en volledig loskomen en breed opstijgen uit het glas.
 
 

‘wijn en glas door kwaliteit verbonden’

 

 

 

een ontwerp van Kurt Josef Zalto


 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd