Gamba's met spitskool als koud voorgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
12 gamba’s
halve niet te grote spitskool
1 middelgrote ui
een teentje knoflook
een theelepel kerriepoeder
zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Bak de gamba’s met wat zout en peper op een hoog vuur met wat in kleine stukjes gesneden knoflook in de boter en/of olijfolie gaar, 2 minuten aan iedere kant is voldoende. Zet apart
Verdeel de spitskool in tweeën, verwijder de stronk en snijd een helft in kleine stukjes (De andere helft te gebruiken voor een ander gerecht).
Snijd de ui en de knoflook in kleine stukjes en wok deze met de kool gedurende 10 minuten.
Voeg de kerrie, zout en peper toe en laat het geheel afkoelen.
Doe 2 lepels van dit mengsel op een bord en leg hier de al dan niet in stukjes gesneden gamba’s bovenop.
De wijn
Een geweldige combinatie met dit gerecht vormt de Langhe Chardonnay D.O.C. 2022 van Albino Rocca. Karakteristieke Chardonnay, zacht, kruidig mineraal en mondvullend. Voldoende kracht om dit uitgesproken gerecht volledig tot zijn recht te laten komen.
Vinimporto, prijs €14,95 incl. btw