-
door Frank Brakel
Kipfilet heeft vaak een wat taaie structuur, terwijl de smaak wat onuitgesproken blijft. Een ander euvel is dat hij vaak wat droog is. Het is echt ...
-
door Frank Brakel
Ajam smoor van kippendijen
Geen gerecht voor een formeel diner, wel een heerlijk hapje bij een zondagse lunch, bij voorkeur buiten geserveerd.
Ing...
-
door Frank Brakel
Heek is een verrassend lekkere vis, die uitstekend is te combineren met gewokte spinazie en room.
Houdt u van “lekker makkelijk en toch smakelijk” ...
-
door Frank Brakel
Een eenvoudig gerecht waarmee bij vrienden zeker eer mee in te leggen valt, is het vispotje, dat met name bij onze zuiderburen zeer populair is. Vo...
-
door Frank Brakel
Heeft u wel eens wat aardappelpuree over, die smeuïg, glad en boterig is (zie voor receptuur van aardappelpuree de blog asperges-omelet-met-ham-en-...
-
door Frank Brakel
Je hoort het steeds vaker, mensen die vegetarisch eten. Niet iedere dag, maar zo’n twee dagen per week. Eigenlijk zou men louter vegetarisch willen...
-
door Frank Brakel
Een gerecht met een niet alledaagse smaak, knolselderie met gebakken kabeljauw en karwijzaad. Deze zaadjes, in combinatie met de rode pepertjes, pe...
-
door Frank Brakel
In een tijd dat de prijzen voor tong en andere luxe vissoorten de pan uitrijzen (tong voor €36,00 per kilo is geen uitzondering) blijft een heerlij...
-
door Frank Brakel
In het onvolprezen boek Sauzen van driesterrenkok Michaël Roux, die eertijds kookte voor mevrouw de Rothschild alvorens hij naar Engeland vertrok, ...
-
door Frank Brakel
Dit jaar hadden we op eerste Paasdag gekozen voor een familiebrunch. Een zeer goede keus zo bleek, want het was werkelijk schitterend weer, zodat w...
-
door Frank Brakel
Wellicht is het u niet ontgaan dat bij de slager zo af en toe vlees wordt aangeboden waar u nooit eerder van gehoord heeft. Soms blijkt dat oude wi...
-
door Frank Brakel
Als ik een gerecht heb gekookt, en het bevalt me, ga ik altijd nadenken hoe ik het kan verbeteren. Mijn voorbeeld hierbij is een chef uit een sterr...
Gebruik de pijlen links/rechts om door de diavoorstelling te navigeren, of veeg links/rechts op een mobiel apparaat