Wijn & Spijs blog

  • Zijdezachte haringsalade voor bij de borrel

    Heeft u wel eens wat aardappelpuree over, die smeuïg, glad en boterig is (zie voor receptuur van aardappelpuree de blog asperges-omelet-met-ham-en-...
  • Vegan, vegan, vegan!

    Je hoort het steeds vaker, mensen die vegetarisch eten. Niet iedere dag, maar zo’n twee dagen per week. Eigenlijk zou men louter vegetarisch willen...
  • Knolselderie en kabeljauw

    Een gerecht met een niet alledaagse smaak, knolselderie met gebakken kabeljauw en karwijzaad. Deze zaadjes, in combinatie met de rode pepertjes, pe...
  • Rode Poon uit de oven

    In een tijd dat de prijzen voor tong en andere luxe vissoorten de pan uitrijzen (tong voor €36,00 per kilo is geen uitzondering) blijft een heerlij...
  • Coulis de tomates

    In het onvolprezen boek Sauzen van driesterrenkok Michaël Roux, die eertijds kookte voor mevrouw de Rothschild alvorens hij naar Engeland vertrok, ...
  • Paasbrunch – Gemarineerde Zeebaars

    Dit jaar hadden we op eerste Paasdag gekozen voor een familiebrunch. Een zeer goede keus zo bleek, want het was werkelijk schitterend weer, zodat w...
  • Schnitzeltjes aan de kade met spitskool en aardappelpuree

    Wellicht is het u niet ontgaan dat bij de slager zo af en toe vlees wordt aangeboden waar u nooit eerder van gehoord heeft. Soms blijkt dat oude wi...
  • Het belang van goede ingrediënten

    Als ik een gerecht heb gekookt, en het bevalt me, ga ik altijd nadenken hoe ik het kan verbeteren. Mijn voorbeeld hierbij is een chef uit een sterr...
  • Voltreffer

    Er zijn van die gerechten waarbij je absoluut niet weet welke wijn je erbij moet drinken. Dit overkwam ons verleden week toen de inhoud van de koel...
  • Asperges, omelet met ham en aardappelpuree

    We zitten weer midden in het asperge-seizoen, dat loopt van begin april tot 24 juni, Sint Jan. Het koude voorjaar is er debet aan dat de prijzen re...
  • Gebakken gamba's met spitskool

    Het gebeurt niet vaak dat verse gamba's op de markt komen, maar wanneer dit het geval is, aarzel dan niet en schaf ze aan. Ze zijn zo veel lekkerde...
  • Welke wijn bij welke aardappel?

    De vraag uit de titel van dit artikeltje is moeilijker te beantwoorden dan op het eerste gezicht lijkt. Er spelen hierbij eigenlijk twee problemen....