Wijn & Spijs blog

  • Hoe bak ik een kipfilet heerlijk krokant en sappig?

    Kipfilet heeft vaak een wat taaie structuur, terwijl de smaak wat onuitgesproken blijft. Een ander euvel is dat hij vaak wat droog is. Het is echt ...
  • Ajam smoor van kippendijen

    Ajam smoor van kippendijen Geen gerecht voor een formeel diner, wel een heerlijk hapje bij een zondagse lunch, bij voorkeur buiten geserveerd.  Ing...
  • Heekfilet met spinazie en room

    Heek is een verrassend lekkere vis, die uitstekend is te combineren met gewokte spinazie en room. Houdt u van “lekker makkelijk en toch smakelijk” ...
  • Vispotje

    Een eenvoudig gerecht waarmee bij vrienden zeker eer mee in te leggen valt, is het vispotje, dat met name bij onze zuiderburen zeer populair is. Vo...
  • Zijdezachte haringsalade voor bij de borrel

    Heeft u wel eens wat aardappelpuree over, die smeuïg, glad en boterig is (zie voor receptuur van aardappelpuree de blog asperges-omelet-met-ham-en-...
  • Vegan, vegan, vegan!

    Je hoort het steeds vaker, mensen die vegetarisch eten. Niet iedere dag, maar zo’n twee dagen per week. Eigenlijk zou men louter vegetarisch willen...
  • Knolselderie en kabeljauw

    Een gerecht met een niet alledaagse smaak, knolselderie met gebakken kabeljauw en karwijzaad. Deze zaadjes, in combinatie met de rode pepertjes, pe...
  • Rode Poon uit de oven

    In een tijd dat de prijzen voor tong en andere luxe vissoorten de pan uitrijzen (tong voor €36,00 per kilo is geen uitzondering) blijft een heerlij...
  • Coulis de tomates

    In het onvolprezen boek Sauzen van driesterrenkok Michaël Roux, die eertijds kookte voor mevrouw de Rothschild alvorens hij naar Engeland vertrok, ...
  • Paasbrunch – Gemarineerde Zeebaars

    Dit jaar hadden we op eerste Paasdag gekozen voor een familiebrunch. Een zeer goede keus zo bleek, want het was werkelijk schitterend weer, zodat w...
  • Schnitzeltjes aan de kade met spitskool en aardappelpuree

    Wellicht is het u niet ontgaan dat bij de slager zo af en toe vlees wordt aangeboden waar u nooit eerder van gehoord heeft. Soms blijkt dat oude wi...
  • Het belang van goede ingrediënten

    Als ik een gerecht heb gekookt, en het bevalt me, ga ik altijd nadenken hoe ik het kan verbeteren. Mijn voorbeeld hierbij is een chef uit een sterr...