Heekfilet met spinazie en room
Heek is een verrassend lekkere vis, die uitstekend is te combineren met gewokte spinazie en room.
Houdt u van “lekker makkelijk en toch smakelijk” dan is dit gerecht een aanrader.
Heek is steeds vaker bij de vishandel en in de schappen van supermarkten te vinden. Het is een smakelijk en voordelig alternatief voor kabeljauw.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 heekfilets van 125 gram per stuk
- 1 dl slagroom
- kilo spinazie
- klont boter
- zout naar smaak
Bereidingswijze
Wok de spinazie in ongeveer 10 minuten, doe hem in een vergiet.
Snijd de heekfilet in grove stukken, strooi er wat zout over en bestuif met meel.
Bak de stukken vis in de boter op hoog vuur, twee minuten aan iedere kant.
Doe de room in de wokpan en kook deze wat in. Voeg de gewokte spinazie toe en roer door elkaar. Proef op zout en voeg eventueel wat toe. Verwarm het spinazie- roommengsel en serveer. Leg tot slot op ieder bord de stukjes gebakken heek bovenop de spinazie.
Serveer bij dit gerecht pilav, gekookte rijst, die eerst in een klont gesmolten boter is aangezet alvorens er water wordt bijgevoegd, 1,5 deel water op 1 deel rijst. Voeg wat zout naar smaak toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Kook de rijst in 10 minuten gaar. Gebruik Pandang-rof Basmatirijst.
Sauvignon wijnen smaken uitstekend bij dit gerecht, bijvoorbeeld de Pouilly Fumé "La Charmette" van Domaine Chauveau.