Spinazietaart

Nog een recept met spinazie, waarin ook hier voor een wat zachtere smaak wat room is verwerkt.

In het glas

Zowel de witte Chateau les Graves als de rode Sancerre van Sautereau smaken hier uitstekend bij.

Recept voor 4 - 6 personen

Ingrediënten
  • 600 gram verse spinazie
  • 5 eieren
  • 3 middelgrote uien, gesnipperd
  • 2 teenjes knoflook, in kleine stukjes gesneden
  • 50 gram gedroogde tomaat in olijfolie, in stukjes gesneden
  • 25 cl slagroom
  • Pak bladerdeeg (te krijgen bij de supermarkt. Zelf maken kan ook, maar dat is tamelijk bewerkelijk. Ook vaak verkrijgbaar bij de banketbakker).
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 ons Tallegio, rode schimmelkaas uit Italië, is in dit recept verrukkelijk


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer een ondiepe ovenschotel met een middellijn van ongeveer 24 cm met wat olijfolie. Drapeer de plak bladerdeeg in de vorm, druk aan en snijd overtollig deeg af, prik gaatjes in de bodem.
Leg bakpapier op het deeg en vul met bonen, stuiters of keramiek korrels.
Bak het deeg 15 à 20 minuten blind en haal het uit de oven. Verwijder bakpapier en vulling. Doe de spinazie in een grote pan en laat slinken op niet te hoog vuur (niet te gaar laten worden), voeg beetje zout toe. Doe de spinazie in een vergiet, laat uitlekken en afkoelen. Bak de uien en knoflook met een scheutje olijfolie tot ze glazig zijn Voeg nootmuskaat en de in stuken gesneden gedroogde tomaat toe, laat afkoelen. Sla de eieren los met de room, beetje zout en peper toevoegen. Vul de vorm met de spinazie en giet vervolgens het room-eiermengsel er overheen, waaraan ook de uien, knoflook en tomaten zijn toegevoegd.
Snijd de Tallegio in niet te dunne plakken en leg deze bovenop de spinazie en eiermengsel. Doe de ovenschotel in de oven en bak de taart op 180 graden gedurende 50 minuten gaar. Even een beetje af laten koelen en serveren met de aanbevolen wijn. 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd