Vinimporto's Courgettesoep

Na vele jaren van experimenteren eindelijk de juiste verhoudingen gevonden voor een overheerlijke en bovenal verfijnde courgettesoep.

Recept voor 6 personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes (biologisch)
  • 2 uien
  • 1,25 liter volle melk
  • 1 blokje Star Funghi Porcini
  • 2 ons Hollandse Garnalen*
  • 2 avocado’s, in kleine stukjes gesneden
  • klontje roomboter

Bereidingswijze

Bak de uien in de boter op een matig vuur tot ze glazig zijn.
Schil de courgettes, snijd ze in grove stukken en doe ze in de pan met de melk en het Star-blokje.Kook de courgettes tot ze net gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Doe ze met de uien in de keukenmachine en pureer. Passeer het mengsel door een fijne zeef. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schil ze en snijd in kleine blokjes. Doe dit niet te lang van tevoren in verband met verkleuren. Dit verkleuren is tegen te gaan door er wat citroensap over te sprenkelen, maar pas daar mee op voor een te zure smaak. Doe in ieder bord wat stukjes avocado en garnalen. Giet de opnieuw verwarmde soep erover en dien op.
Pas op met zout, met het Star-blokje is de soep waarschijnlijk zout genoeg.
 
Een wijdverbreid misverstand is dat er bij soep geen wijn gedronken kan/mag worden. Wij willen dit misverstand gaarne uit de wereld helpen. Bekend is dat Madeira en Fino sherry zich goed laten combineren met Ossenstaartsoep.
 
In het glas

Bij deze soep is ons advies, tegen alle klassieke regels in, een glas Chateau Les Graves van Pauvif 2019 te drinken. U zult verrast zijn!

*In plaats van garnalen kunt u ook in smalle reepjes gesneden paling toevoegen. Gerookte forel smaakt ook heel erg goed.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd