Zijdezachte haringsalade voor bij de borrel
Heeft u wel eens wat aardappelpuree over, die smeuïg, glad en boterig is (zie voor receptuur van aardappelpuree de blog asperges-omelet-met-ham-en-aardappelpuree). Deze blijkt prima te verwerken te zijn in een haringsalade, zo klaar, heerlijk bij de borrel. En goed te combineren met een glas koele Prosecco.
Ingredienten
- 2 flinke lepels aardappelpuree
- 1 grote banaansjalot
- een eetlepel pittige mosterd
- scheut olijfolie
- 2 gekookte rode bietjes
- 3 augurken
- 2 soeplepels kleine zilveruitjes
- 3 zure haringen
- 2 eetlepels mayonaise
- stokbrood
- boter
Bereidingswijze
- Snijd de sjalot fijn en de augurk, de haring en de gekookte bietjes in grove stukken.
- Roer deze ingrediënten met de puree, mosterd, olie, uitjes en mayonaise goed door elkaar en uw borrelhap is klaar.
- Serveer met sneetjes geroosterd stokbrood en boter.
Wijnadvies
De Prosecco Treviso brut van Sanfeletto blijkt een uitstekende begeleider te zijn voor deze zijdezachte salade.