Zijdezachte haringsalade voor bij de borrel

Heeft u wel eens wat aardappelpuree over, die smeuïg, glad en boterig is (zie voor receptuur van aardappelpuree de blog asperges-omelet-met-ham-en-aardappelpuree). Deze blijkt prima te verwerken te zijn in een haringsalade, zo klaar, heerlijk bij de borrel. En goed te combineren met een glas koele Prosecco.

Ingredienten

  • 2 flinke lepels aardappelpuree
  • 1 grote banaansjalot
  • een eetlepel pittige mosterd
  • scheut olijfolie
  • 2 gekookte rode bietjes
  • 3 augurken
  • 2 soeplepels kleine zilveruitjes
  • 3 zure haringen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • stokbrood
  • boter

 Bereidingswijze

  • Snijd de sjalot fijn en de augurk, de haring  en de gekookte bietjes in grove stukken.
  • Roer deze ingrediënten met de puree, mosterd, olie, uitjes en mayonaise goed door elkaar en uw borrelhap is klaar.
  • Serveer met sneetjes geroosterd stokbrood en boter.

Wijnadvies

De Prosecco Treviso brut van Sanfeletto blijkt een uitstekende begeleider te zijn voor deze zijdezachte salade.

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd